Tre ss-brød

Gjesteinnlegg av Marte Jacobsen Åsland

Marte Jacobsen Åsland

Livsstilsveileder og TD-metoden veileder

Lavkarbobrød

Du trenger
1 lite brød

Tørrvarer
3 ss. kokosmel
3 ss. fibrex eller sukkerroefiber
3 ss. fiberhusk
3 ss. solsikkemel
3 ss. sesammel
3 ss. mandelmel
3 ss. sesamfrø
3 ss. linfrø
3 ss. solsikkefrø
1 ss. bakepulver

Vått
1 stort beger cottage cheese
4 egg
½ dl olivenolje
1 ts salt 

Oppskriften inneholder meltyper du kanskje ikke er så kjent med. De er fine å ha som basisprodukter i matskapet, både til dette gode brødet og til annen lavkarbobakst.

Kokosmel, solsikkemel, sesammel og mandelmel fås i helsekostforretninger. Mandelmel fås også i dagligvarebutikker. Vi anbefaler Coops Änglamark som inneholder kun 3,4 g/100 g.

Fibrex er finmalt sukkerroefiber. Du kan bruke enten fibrex eller sukkerroefiber i deigen. Det er ikke så mange butikker som selger Fibrex, så bestill evt. i nettbutikk (Google litt så finner du  flere som fører denne varen). Sukkerroefiber fås i mange helsekostbutikker, og kan også bestilles fra nettbutikker.

Slik gjør du

Forvarm stekovnen til 200 grader.

  1. Bland det tørre i en bolle.
  2. Bland det våte i en bolle og blend det til en jevn masse med en stavmikser.
  3. Bland det våte og det tørre sammen.
  4. Kle en 1,5 liters brødform med bakepapir, eller bruk en silikonform.
  5. Bruk en slikkepott til å fordele deigen i formen.
  6. Sett formen på en bakerist midt i ovnen og stek brødet til skorpen er mørk brun (men ikke svidd), ca 70 minutter.

Avkjøl brødet på rist, godt innpakket i et klede. Brødet kan fryses.

Nyt dine gode brødskiver med godt pålegg!

Vi ønsker deg en god dag
… og en god helse!

Marte og Trine 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post