Nøttemuffins

Nøttemuffins

Disse saftige og mettende nøttemuffinsene kan inngå i dagens nøttekvote. De passer ypperlig som en godbit til kaffen, som turmat, treningsmat eller som ett av dagens måltider. Du kan også dele dem i to og spise dem med et variert utvalg av pålegg, for eksempel cottage cheese med bær, kjøttpålegg, fiskepålegg eller hvit ost. 

Du trenger
14 stk store

8 egg
240 gram malte mandler
240 gram malte valnøtter
2 ts bakepulver
240 gram revet hvitost
160 gram smeltet smør
Ca 1 ss. smeltet smør til pensling om du bruker papirformer. Bruker du silikonformer slik jeg gjorde, trenger du ikke å pensle dem.

Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader.

Visp sammen eggene. Mal mandlene og valnøttene i foodprosessor eller kvern. Rør det inn i eggemassen sammen med bakepulveret. Tilsett den raspede osten og det smeltede smøret. Rør godt sammen.

Sett muffinsformene på en bakeplate og fyll dem med røren. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøles ca. 15 minutter på rist før du tar dem ut av formene. La dem avkjøles på rist uten dekke.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post