Trines pizza

Leter du etter Helseinspirators beste lavkarbopizza? Her er den – med finpusset oppskrift og bilde.

Du trenger

Pizzabunnen
4 egg
1/3 ts salt
¼ dl olivenolje
2 dl fløte
6 strøkne ss fiberhusk

Pizzasausen
6 ss, ca. Passata *
1 ss extra virgin olivenolje
1 ss oregano
1/3 ts red devil (chilisaus) eller tabasco
1 stort fedd hvitløk
En liten klype pepper

* Passata brukes i stedet for tomatpure, fordi den inneholder betydelig mindre karbohydrater. Det blir en mildere tomatsmak, men like god – synes vi.

Toppingen
Smør til steking
Ca. 120 gram bacon
400 gram kjøttdeig
2 tomater
1/3 rød- eller gul løk
250 g revet hvitost

Eventuelt fersk basilikum eller ruccolablader som topping etter at pizzaen er stekt.

Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 grader.

Pizzabunnen
Legg bakepapir på en langpanne. Bruk en bakebolle og visp eggene, saltet, olivenoljen og fløten sammen. Strø så fiberhusken (strøkne spiseskjeer) litt og litt i røren og visp godt slik at den ikke klumper seg.

NB: Fiberhusk har en enorm evne til å trekke til seg vann, så litt for mye gjør deigen seig og kompakt. Bruk derfor strøkne spiseskjeer.

Hell deigen på den bakepapirkledde langpannen og fordel røren utover med en slikkepott. La røren svelle på bakeplaten i ca. 10 minutt. Forstek bunnen midt i ovnen til den er lys brun, ca. 10 minutter. Den bobler seg, og det er helt greit. Ta bunnen ut og snu den. Stek den noen minutter til slik at også den andre siden er lyst brun.

Når du steker bunnen godt, får den en fin fast konsistens.

Pizzasausen
Bland sammen passata og olivenolje i en stor kopp (eller lignende). Tilsett oregano, red devil (eller tabasco), ett fedd presset hvitløk og litt pepper. Rør alt godt sammen.

Bacon- og kjøttdeigrøren
Skjær baconet i terninger, eller bruk smårettbacon. Stek bacont i litt smør, til baconet er gyldent. Tilsett kjøttdeigen, del den opp i mindre biter mens du gjennomsteker den sammen med baconet.

Grønnsakstoppingen
Skjær 2 tomater i terninger. Skjær løken i tynne strimler.

Monter og stek pizzaen
Smør tomatsausen utover bunnen. Fordel bacon- og kjøttdeigrøren over bunnen (unngå å få for mye av stekefettet med. Det gjør pizzaen bløt) Legg på grønnsakene. Strø over osten.

Stek pizzaen litt over midt i ovnen, til osten er gylden, ca. 20 minutter på 220 grader.

Så er det bare å forsyne seg. Dryss gjerne over basilicum- eller ruccolablader på den ferdigstekte pizzaen. Litt ekstra red devil (eller tabasco) kan også smake godt.

Vi ønsker deg en god matstund
… og en god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post