Speltbrød fra Trine

speltbrød

Oppskriften på dette langtidshevede brødet laget jeg i 2002 til mine klienter. Det har i en årrekke vært en favoritt hos dem og etter hvert hos mange flere. Det er saftig og godt, og fremstår som lyst og luftig til tross for en høy andel grovt mel.

Fremstillingsmetoden gjør næringsstoffene i kornet mer tilgjengelig for opptak og brødet lettere å fordøye. Det er også svært enkelt å lage – her er det hverken lunking av væske, elting eller forming av brød.

Kanskje kan dette brødet bli en favoritt hos deg også?

Du trenger
1 brød

300 g siktet spelt
250 g sammalt spelt
100 g havregryn
Ca. ⅓ pakke tørrgjær eller ¼ klump fersk gjær
6 dl kaldt vann

Slik gjør du
Bruk en bakebolle og bland mel, gjær og vann godt sammen med en sleiv. Du trenger ikke å varme opp vannet. Dekk til bakebollen med plast og sett den i kjøleskapet eller annen kald plass til langtidsheving. La deigen få heve i minst 8 timer, gjerne ett døgn. Om du ikke har muligheten til å kaldheve deigen kan den heves i romtemperatur til den er luftig og fin, ca. 3 timer.

Kle en 1,5 liters brødform med bakepapir og hell deigen i formen. Sett formen på en bakeplate midt i ovnen og la den stå og heve i kald ovn i en halv time. Still deretter inn temperaturen på 200 grader og stek brødet i ca. 50 minutter.

La brødet avkjøles på rist under et kjøkkenhåndkle. Brødet kan fryses.

Et lignende brød finnes i dagligvarehandelen hvor Bakeriet AS leverer brød – I Nordland, nord opp til Hamarøy.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post