Søk

Speltbrød

speltbrød

Oppskriften på dette langtidshevede brødet laget jeg i 2003 til mine klienter. Det har i en årrekke vært en favoritt hos dem og etter hvert hos mange flere. Det er saftig og godt, og fremstår som lyst og luftig til tross for en høy andel grovt mel.

Kanskje kan dette brødet bli en favoritt hos deg også?

Du trenger
1 brød

300 g siktet spelt
250 g sammalt spelt
100 g havregryn
Ca. ⅓ pakke tørrgjær eller ¼ klump fersk gjær
6 dl kaldt vann

Slik gjør du
Bruk en bakebolle og bland mel, gjær og vann godt sammen med en sleiv. Du trenger ikke å varme opp vannet. Dekk til bakebollen med plast og sett den i kjøleskapet eller annen kald plass til langtidsheving. La deigen få heve i minst 8 timer, gjerne ett døgn. Om du ikke har muligheten til å kaldheve deigen kan den heves i romtemperatur til den er luftig og fin, ca. 3 timer.

Kle en 1,5 liters brødform med bakepapir og hell deigen i formen. Sett formen på en bakeplate midt i ovnen og la den stå og heve i kald ovn i en halv time. Still deretter inn temperaturen på 200 grader og stek brødet i ca. 50 minutter.

La brødet avkjøles på rist under et kjøkkenhåndkle. Brødet kan fryses.

Inspirert av mormors brød
Brødet het opprinnelig Trines løvebrød og er laget etter inspirasjon fra mormors hjemmebakte brød. 

Du finner nå Gomans versjon, Grovt speltbrød, i Coop-butikkene i Nordland opp til Hamarøy.

Grovt speltbrød er en del av en nasjonal brødserie hvor også frøknekkebrød inngår. Hele historien om brødserien med Coop Norge kan du lese her

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post