Taco i tortillabåt

taco

Fredagstacoen kan varieres på mange vis. Her har du en deilig mager-tallerken versjon vi ofte spiser hjemme hos oss. På oppskriftssiden finner du også taco som fet-tallerken, som du kan variere med.

Dette trenger du
4 porsjoner

400 g karbonadedeig
Krydder til hjemmelaget tacokrydder (oppskrift under), eller kjøp ferdig krydderblanding *

Diverse grønnsaker, vi valgte:
– ferdig pose salat
– 2 tomater
– 1/4 rødløk
– 1/2 orange paprika
– Liten boks mais

150 g cottage cheese
150 g drømmelett 5 % (ev. mager kesam)
Grovkvernet salt
Tacolefser- eller båter
1 potte frisk basilikum
Salsa

* Siden dette er en mager-tallerken kan du også bruke ferdig tacokrydder med relativt høyt innhold av sukker. Summen av måltidet blir uansett blodsukkerstabiliserende.

Om du ønsker å lage tacokrydderet selv, finner du oppskrift under menyvalget Oppskrifter.

Slik gjør du
Sett en bakeplate midt i ovnen og varm ovnen til 220 grader.

Stek 400 g karbonadedeig i tørr teflonpanne. Smak til med tacokrydder.

Hvitløksdressing
150 g drømmelett has i en skål og 1 ss bostongurker/agurkmix røres inn, eventuelt tilsvarende mengde finhakkede sylteagurker. Finhakk ett stort fedd hvitløk og tilsett det. Kvern over litt salt. Bland godt.

Ingrediensene du har valgt
Sett dem utover slik at alle kan forsyne seg av det de ønsker 
– Maisen
– Cottage cheesen
– Salsa
– En potte basilikum
– Vask og skjær opp salaten, tomatene, rødløken og paprikaen – legg dem i hver sin skål. 

Tortillabåtene
Skyll lefsene/båtene i vann og varm dem i ovnen.

Når de er ferdig varmet er det bare å forsyne seg fra buffeten og nyte det deilige måltidet.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post