Søk

Gulrotsuppe m/gurkemeie

gulrotsuppe

En god porsjon friskrevet gurkemeie bidrar med det lille ekstra til denne næringsrike og fyldige gulrotsuppen – vakker farge, deilig smak og helsefremmende plantestoffer.

Suppen kan bidra til matglede og god helse en alminnelig hverdag og passer også som forrett til en festmeny.

Du trenger
Til 4-5 personer

1 kg gulrøtter
5 store sjalottløk
½ grønn squash
1 hel fersk chili med frø
2 ss oliveolje
1 stor ss ferskrevet ingefærrot
2 ss ferskrevet gurkemeierot
4 fedd hvitløk, presset
8 dl vann
3 dl kremfløte
2 stk grønnsaksfond 
Salt, pepper
Saften av ca. ½ sitron
100 gram lettrømme *
1 ss sitronsaft
Gresskarkjerner

* Vi valgte lettrømme fordi den har en tynnere konsistens enn seterrømme, noe som gir den en perfekt konsistens til å risle over suppen.

Slik gjør du

Suppen
Skrell gulrøtter, sjalottløk, og squash. Fjern toppen av chilien. Skjær grønnsakene i små biter.

Ha 2 ss olivenolje i en kasserolle, tilsett grønnsakene og surr dem myke.

Skrell ingefærrot og gurkemeierot og rasp dem fint. Press hvitløken. La disse urtene surre sammen med grønnsakene ett par minutter.

Hell over vannet og kremfløten og tilsett fond. La suppen koke til gulrøttene er helt myke.

Ta kasserollen til side og blend suppen med stavmikser.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Syrlig rømmedressing
Bruk gaffel til å vispe inn 1 ss sitronsaft i rømmen.

Ristede gresskarkjerner
Varm opp en non stikk stekepanne til høy temperatur. Tilsett ønsket mengde gresskarkjerner, ca 2 ss per person. Varm dem mens du stadig rister litt på pannen slik at de vendes. Etter ca 2 minutter ser du at de har endret litt farge, da er de ferdige og har fått en deilig sprø konsistens.

Server suppen i dyp tallerken. Risle over litt rømme og strø over gresskarkjerner – og voila, da er det bare å nyte den deilige suppen. Godt for kropp og sinn!

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post