Hamburgerbrød, lavkarbo

lavkarbo hamburgerbrød

Disse burgerbrødene er laget på malte sesamfrø, som inneholder svært lite karbohydrater. Dette hamburgerbrødet blir derfor skikkelig lavkarbo, og i tillegg – skikkelig godt.

Du trenger
6 stk

3 dl lyse sesamfrø *
3 dl revet hvitost
6 egg
1 toppet ts bakepulver
3 strøkne ss fiberhusk (20 gram)
1/3 ts salt
1 gulrot, ca 100 g
1/2 dl ekstra virgin olivenolje

* Velg lyse sesamfrø fordi de har en midlere smak enn de mørke med skall. Sesammel du lager selv har også en mildere smak en ferdigkjøpt sesammel.

Slik gjør du
Forvarm ovnen til 175 grader.

Sesamfrøene males til fint pulver med en elektrisk kaffemølle eller lignende, og has i en bakebolle. Rasp gulroten med grov rasp. Bland revet gulrot og øvrige ingredienser med sesammelet. Rør deigen godt sammen.

Vær oppmerksom på at fiberhusk har en enorm evne til å svelle, så blir det bare litt mer enn anbefalt mengde, kan deigen bli for tykk.

Legg røren i 6 like store klatter på bakepapirkledd bakeplate.  Stek hamburgerbrødene midt i ovnen til de er lys brun, ca. 20 minutter.

Legg brødene på en rist eller i en bastkurv for avkjøling.

Oppskrift på hamburgertallerken med saftig burger og fete sellerirotchips finner du i menyen.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post