Mandagsgryte med nudler

gryte med nudler

Om en travel uke venter deg, kan en matlagingsstund på søndag gjøre uken lettere. Denne gryten er både lettlaget og billig, og holder seg flere dager i kjøleskapet. Frys eventuelt ned porsjoner. Lager du en stor porsjon har du til både middager og lunsjer i mange dager. Du kan variere med tilbehør som ris, potet, spagetti, makaroni, nudler, brød eller salat – eller en kombinasjon. Kanskje har du lyst til å starte mandagen med denne versjonen?

Du trenger
Til 6 porsjoner

800 g mager kjøttdeig eller karbonadedeig
800 g flådde og hakkede tomater med basilikum og oregano
400 g kokte kikerter
500 g grønnsaker, frosne eller friske. Bruk det du har tilgjengelig. Her har vi valgt en pose Findus jegerblanding.
2 stk kjøttbuljongterninger eller 1 stk kjøttfond.
Fullkorn hvetenudler, eller andre nudler. 
3 dl vann
1 ss malt spisskummin
½ ts meksikansk chili
Kvernet sort pepper

Slik gjør du
Stek karbonadedeigen/kjøttdeigen uten fett i en støpjernsgryte eller kasserolle. Tilsett kikertene (uten kraft), tomatene og grønnsaker som er skjært opp i mindre biter.

Tilsett buljongterninger eller fond og smak til med spisskummin, meksikansk chili og sort pepper.

La gryten koke uten lokk i 15-30 minutter. Lengre koketid gjør at mer av vannet i sausen fordamper, tilsett eventuelt mer vann.

Kok opp nudlene og server.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post