Pølsegrateng

pølsegrateng

Værsågod – en fyldig pølsegrateng som passer til både hverdag og fest.

Du trenger
5 porsjoner

Ca. 4 ss smør
500 g pølse *
100 g purreløk
½ stk blomkål, ca. 250 g
½ stk brokkoli, ca. 250 g
1 ss siktet hvete eller spelt
3 dl kremfløte
300 g revet ost
Salt, pepper

Slik gjør du
Forvarm ovnen til 225 grader.

Skjær pølsene, brokkolien, blomkålen og den nederste delen av purreløken i små biter.  

Smelt ca. 2 ss smør i en stor stekepanne. Stek pølse- og grønnsaksblandingen til grønnsakene mykner.

Lag ostesausen slik: Smelt 2 ss smør i en kasserolle og visp inn 1 ss siktet mel. Tilsett kremfløten og 150 gram av osten og visp det hele sammen. La det koke forsiktig opp mens du visper. Sausen er ferdig kokt når alt er kokt sammen. Krydre med en liten klype salt og litt pepper.

Hell pølse- og grønnsaksrøren over i en ildfast form. Hell deretter over ostesausen og bland den inn. Strø over resten av osten og stek gratengen på midterste rille i ca. 25 minutter, over- og undervarme.

Server gratengen uten tilbehør, eller sammen med en frisk salat og en syrlig dressing.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post