På lag med kroppstypen

Møt Lena Hansen fra Mo i Rana som i Dagbladet inspirerte hele Norge med sin historie.

Da hun fulgte TD-metodens kost for steinaldertypen var mange års kamp med maten og vekta over og hun gikk effektivt ned i vekt, bedret mange helseplager og fikk mer energi i hverdagen.

Kroppstypeskalaen er en av flere pedagogiske modeller i TD-metoden som hjelper deg til å skape deg et personlig tilpasset kosthold. 

Foruten å intervjue Lena og meg ble også ernæringsforsker Arne Astrup intervjuet om temaet. Det er spennede å se at han har kommet frem til tilsvarende forståelse som meg

Om vi skal gå effektivt ned i vekt, må vi ta hensyn til våre personlige forutsetninger.

Vi har begge kalt våre modeller for kroppstyper.

Sitat fra Dagbladets artikkel

Kosthold for din kroppstype
Danske Arne Astrup – en av verdens mest siterte ernæringsforskere, dansk professor dr.med., overlege, forfatter, og leder for Institutt for Idræt og Ernæring ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved universitetet i København – har nylig uttalt at vi er ulike kroppstyper og tåler karbohydrater ulikt. Hans budskap er i samsvar med Dahlmos bok – om viktigheten av å velge kosthold etter sin kroppstype.

– Sitat slutt –

TD-metoden er Ikke steinalderkost
I Dagbladets artikkel uttaler også klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør seg og henviser til steinalderkost. Jeg vil presisere at steinalderkost ikke har noe med TD-metoden å gjøre. TD-metodens kosthold for steinaldertypen inneholder både melkeprodukter, karbohydratrike måltider og ferdigmat mens steinalderkosten er betydelig mer begrenset.

Du kan lese om Lena Hansen i Dagbladet HER 

I boken Lettere, slank med fornuft forteller jeg hvordan du finner ut hvilken kroppstype du er og hvordan du kan sette sammen et personlig tilpasset kosthold.

Trenger du hjelp til å komme igang? HER finner du en kom i gang-pakke med både boken og et oppskriftshefte.

Vi ønsker deg gode matstunder

… og en god helse!

Lena og Trine 🙂

For TD-metoden-inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post