Souvas tallerken

Souvas er saltet og røkt reinkjøtt som smaker aldeles nydelig og som er særdeles mørt. Det krever kort tilberedningstid og egentlig ikke noe krydder. Det er perfekt slik det er.

Kjøttet passer ypperlig i salater, i gryter, på pizzaen, og i pitabrød sammen med gode grønnsaker og en dressing.  Denne gangen laget vi en souvas-tallerken med salat og sellerirotchips.

Du trenger
Til 3 porsjoner

Solsikkeolje eller frityrolje
½ stor sellerirot
1/2 gulløk
Smør
1 pakker Souvas á 300 gram *
Ca 20 middels store aromasopp
Ingredienser til salat. Vi valgte denne gang en pose ferdig salatmiks, fetaost og tomat

* Souvas finner du i frossent i frysedisken. Produktet selges ikke i alle dagligvarebutikker, så hør bare med betjeningen om du ikke finner.

Slik gjør du
Begynn med å fritere rotgrønnsakene.

Varm opp oljen i en kasserolle på høy temperatur.

Skrell selleriroten og skiv den i tynne skiver med en mandolin. Legg dem i en skål og friter porsjonsvis i solsikkeoljen til de er lyse brune.

Bruk en hullsleiv til å ta opp de ferdig friterte chipsene. Legg dem til tørk på kjøkkenpapir. Vent med å salte til du serverer, siden saltet gjør chipsene myke.

Stek løken myk i smør. Tilsett souvaskjøttet og stek det sammen med løken. Tilsett deretter soppen som er skjært i mindre biter. Stek til alle ingrediensene er godt stekt.

Bland sammen grønnsakene til en salat.

Server og nyt!

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og en god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post