Sommerhuden

Nå er sommeren her og bar hud kan etter en lang vinter endelig nyte solens varmende stråler.

Om du ønsker å gi huden din litt ekstra fukt og beskyttelse i sommersola, kan særlig disse kosttilskuddene bidra med det:

        Betakaroten
        Omega 3
        E-vitamin

Rimelige tilskudd du kan handle på helsekostforretning eller apotek.

Betakaroten
Mange kjenner Betakarotenets «bli brun effekt», som skyldes at Betakaroten er et pigment som lagres i underhudsfettet om inntaket er høyt nok.

Som ernæringsterapeut er det en helt annen effekt jeg er interessert i, nemlig betakarotenets fantastiske evne til å gjøre hud og slimhinner robuste.

Betakaroten omdannes til Retinol, som er en viktig aktør i prosessen med å skifte ut cellene på hud og slimhinner. Disse cellene er i konstant utskifting og da er det viktig med tilstrekkelig Retinol. En hud som har fått tilstrekkelig påfyll av retinol via betakaroten vil tåle sommerens solstråler bedre enn hud som ikke har fått det.

Du vil bl.a merke effekten av en tilstrekkelig tilførsel ved at det skal mer til for å få soleksem og at huden holder mer av den pleiende fukten.

Du får kjøpt betakaroten-tilskudd med 15 mg. Følg doseringen på pakningen, og spis samtidig noe fett for å øke opptaksevnen.

Omega 3
Tørr hud fuktes ganske raskt opp med tilskudd av omega 3. Flytende fiskeolje som for eksempel tran eller fiskeoljekapsler er derfor et godt tilskudd å ta for å gi huden fukt i sommersola. Bruk gjerne den høyeste anbefalte dosen som er oppgitt på produktet. Om du bruker blodfortynnende legemidler eller andre legemidler som kan påvirkes av tilskudd av omega 3, rådfør deg med din fastlege.  

E-vitamin
Når huden har vært ute i solskinnet hele dagen, kan den ha godt av litt pleiende E-vitaminer på kvelden. Bruk gjerne kosttilskudd-kapsler med E-vitamin som hudpleiemiddel. Du klipper da opp kapselen og smører E-vitamin-oljen på ansiktshuden og evt. steder som trenger ekstra pleie. En ypperlig nattkrem etter solskinnsdager!

Vann
Hold gjerne også huden fuktig ved å drikke tilstrekkelig vann.

Enkel og lett tilgjengelig luksus i hverdagen!

Jeg ønsker deg en gledelig sommer!

Trine 🙂

For TD-metoden-inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post