Moussaka

Denne oppskriften laget jeg etter en deilig matopplevelse i Hellas. I denne moussakaen får den smakfulle olivenoljen virkelig skinne.  En gresk salat med litt syrlig dressing vil smake godt som tilbehør.  

Dette trenger du
Til 8 personer

1 stor squash
1 stor aubergin
ca. 1 ss salt
ca. 1 dl extra virgin olivenolje
2 gulløk
2 fedd hvitløk eller ½ kinesisk hvitløk
800 g lammekjøttdeig eller annen kjøttdeig.
4 store tomater
ca. 1/2 ts pepper
1,5 dl kremfløte
3 dl revet hvitost  
3 egg

Slik gjør du det
Sett steikovnen på 250 grader.

Grillede squash og auberginer
Skjær squash og auberginer i cm-tykke skiver. Legg dem på kjøkkenpapir. Strø litt salt på alle. La dem ligge og ”svette” i minst 10 minutter.

Skyll dem godt og tørk dem. Legg dem utover en bakeplate og fordel olivenoljen over alle grønnsakene. Sett bakeplaten på nest øverste rille og stek grønnsakene på 250 grader i 10 minutter. Sett deretter på grillfunksjonen og grill dem til de er gyldne.

Kjøttsausen
Varm olivenolje i en steikepanne og stek finhakket løk og hvitløk, Tilsett kjøttdeigen og gjennomstek den. Rør så inn tomatene i små terninger og krydre med pepper . Du trenger ikke salt, da det vil være litt salt igjen på auberginene og squashen etter «svettingen». La dette surre i 10 minutter.

Ostesausen
Kok og visp sammen fløte og ost til en jevn saus. Dra kasserollen av platen og rør i eggene. Kok til det tykner. Rør hele tiden.

Monter moussakaen
Legg kjøttsaus, squash og auberginer, og ostesaus lagvis i en smurt ildfast form. Ha ostesaus som siste lag til slutt. Stek ved 200 grader på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

Serveres sammen med en salat.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post