Avocado digg

forrett

Denne lettlagede, digge avocadoretten  høster alltid begeistret umm-ing, om det er fra gjester eller oss her hjemme. Oppskriften har vi hentet fra boken Min Mat som inneholder retter mange av de kjente og dyktige kokkene forteller de pleier å lage til seg selv.

Retten passer perfekt som forrett eller som en liten godbit bare for kosens skyld.

Oppskriften Avocado toppet med rogn og digg er laget av kokken og vinkelneren Trond Moi som mange kjenner som gründer av restaurantkjeden Bølgen & Moi, sammen med Toralf Bølgen.

Her er vår versjon

 Du trenger
Til 2 personer

1/2 stor vårløk
1/4 liten rødløk
Ca 12 basilikumblader
1 moden avocado
Saften av 1/2 lime
Grovkvernet pepper
Extra virgin olivenolje
4 ss crême fraîche
4 ss lodderogn

Slik gjør du
Hakk opp vårløken og rødløken og legg dem til sides hver for seg. Del grovt opp basilikumbladene og legg dem til sides. Del avocadoen i 2. Plukk ut steinen og fjern skallet. Legg halvdelene på hver sin tallerken og dryss over vårløk, rødløk og basilikum. Klem over limesaft og kvern over litt pepper. Risle over olivenolje. Visp opp crême fraîchen og topp med den og lodderogn.

Når du serverer retten ferdig dandert, kan du gjerne i tillegg sette frem en skål med vårløk, rødløk og basilikum. Sett gjerne også frem crême fraîchen og lodderognen – så kan gjestene forsyne seg med mer digg om de ønsker det.

Det var det hele – enkelt og kjappt å tilberede
– og så vakkert og godt!

Vi ønsker deg gode matstunder
og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post