Cassolette

Cassoulet

Både jeg og Kjell Petter elsker bønner, og særlig de store hvite. Cassoulet er en rett hvor de kommer til sin rett.

Cassoulet er en fransk bønnegryte som kan lages som en vegetarisk rett og spises sammen med for eksempel ris. Den smaker også veldig godt med kjøtt som kokes inn i gryten.

Her har du en enkel og smakfull Cassoulet med kun bønner, grønnsaker og friske urter. Vi anbefaler den som tilbehør til for eksempel kjøttboller, biff, helstekt kylling, svinefilet, stekt kveite eller en vegetarburger med litt kraftig smak. Suppler veldig gjerne med godt brød og/eller pasta.

Du trenger
1 stor gulløk
3 stilker stangselleri
2 store fedd hvitløk eller ½ kinesisk hvitløk
Ca 1o blader fersk rosmarin
Pepper
350 g passata
1 sitron
Ca 500 g kokte bønner. Vi valgte 2 pakker bønnemix fra GoGreen med bønner og kikerter
1 kyllingfond eller én terning kylling-eller grønnsaksbuljong
Vann

Slik gjør du
Skrell grønnsakene og finhakk dem og rosmarinen i veldig små biter. Surr dem myke i en non stick stekepanne (uten smør eller olje). Kvern over litt pepper. Tilsett passata, saften fra 1 sitron og fond/buljong.

La det koke ca. 10 minutter og tilsett bønnene, uten kraften.  Tilsett vann til passelig tykk saus, ca. 2 dl. La det koke opp og småputre i 5 minutter.

Så er retten ferdig. Enkel og kjapp å tilberede
– og så vakkert og godt!

Vi ønsker deg gode matstunder
og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

 

 

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post