Sellerorotchips

Når du ønsker fete salte chisp til en fet-tallerken er sellerirotchips skikkelig godt. De passer ypperlig til stekt kjøtt eller fisk,  gryteretter, grillmat eller hamburgermeny.

Du trenger
2 porsjoner

1 flaske solsikkeolje eller frityrolje *
½ stor sellerirot

* Til frityr kreves en smaksnøytral olje slik vi bruker her. Helseeffekten på slike oljer kan ikke måles seg med f.eks en xtra virgin olivenolje. Den er  imidlertid for smaksrik til at den egner seg til frityr, så  bruk heller disse ikke like gode oljene en gang i blant der de gir best resultat.

Slik gjør du
Varm opp oljen i en kasserolle på nær maks temperatur.

Skrell selleriroten og skiv den opp i tynne skiver med en mandolin. Legg dem i en skål og friter dem porsjonsvis i oljen til de er lyse brune.

Bruk en hullsleiv til å ta opp de ferdig friterte chipsene. Legg dem til tørk på kjøkkenpapir.

Vent med å salte chipsene til du serverer måltidet, siden saltet gjør chipsen myk.

Vi ønsker deg gode matstunder
og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv, med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post