Fiskeboller med pølse - Trine Dahlmo

Fiskeboller med pølse

Når du ønsker å velge en vektreduksjons-tallerken i Trine Dahlmo-metoden kan du beholde dine favoritter, kanskje med noen få justeringer. En mager pølse erstatter her bacon til fiskebollene slik at du får en mager-tallerken. Litt annerledes enn originalen, men like god, synes vi.

Du trenger
Potet
Gulrot
Pølser *
Fiskeboller
Smør
Siktet spelt eller siktet hvete
Eventuelt litt finmalt pepper
Lettmelk

* Om du vil lage en mager-tallerken, velg pølser med under 9 gram fett per 100 gram.

Potet og gulrot
Sett potetene på kok. La vannet dekke potetene og kok dem under lokk. Bruk en liten skarp kniv for å stikke i potetene mot slutten av koketiden – da kjenner du om de er ferdig kokte. Skrell og skjær gulrøttene i mindre biter og kok dem i litt vann under lokk. Det holder at vannet dekker bunnen av kasserollen med ca 1 cm. Tilsett eventuelt mer vann senere om de kokes tørre.

Stekte pølser
Skjær en passelig mengde pølser i små biter. Vi pleier å velge 1 grillpølse per person eller tilsvarende mengde tykkpølse. Legg pølsebitene i en ildfast form og stek dem midt i ovnen på 220 grader, til de får stekeskorpe. Vend på pølsene én eller to ganger under stekingen.

Hvit saus
Til 4-6 porsjoner

Smelt 2 ss smør i en kasserolle. Visp inn siktet hvetemel eller speltmel til smøret er mettet av mel, ca 4 ss. Skru ned varmen på platen. Tilsett kraften fra fiskebollene og visp godt i bunnen på kasserollen. Du trenger å bruke en spiralvisp slik at du får vispet godt i bunnen av kasserollen. Tilsett deretter litt og litt av melken til sausen blir passelig tykk, ca ½ liter. Visp kontinuerlig.

Gi deg selv god tid. Sausen vil tykne fra bunnen, så visp godt i bunnen.
Når sausen ikke lenger tykner og du er fornøyd med konsistensen tilsetter du fiskebollene, som varmes i sausen på moderat varme. Krydre eventuelt med litt finmalt pepper.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post