Søk

Reinsdyrfilet med chips

Reinsdyrfilet, sellerirotchips, gode grønnsaker og fløtesaus. Nydelig!!!

Du trenger
Til 3 porsjoner

600 g reindyrsfilet
Smør
Salt og pepper
400 g rosenkål
Ca 400 g gulrot (vi valgte gulrøtter med ulike farger)
Saus. Vi valgte Toro fløtesaus.
Ingredienser til sellerirotchips. Oppskriften finner du her i bloggen.

Vinforslag følger under.

Slik gjør du

Reinsdyrfileten
Om du har kjøpt frossen reinsdyrfilet, trenger den å være tint før du tilbereder den.

Sett steikovnen på 220 grader og sett en bakeplate midt i ovnen. Varm opp en stekepanne og smelt en spiseskje smør i den. Brun fileten rundt det hele. Sett et steiketermometer i den tykkeste delen og legg fileten i en ildfast form. 

Sett formen i ovnen og la fileten steke til termometeret viser 65 grader. Da blir kjøttet medium stekt, slik som vist på bildet hvor måltidet er servert. Ta ut ildfastformen og la fileten hvile i minst 10 minutter.

Krydre den med litt finmalt salt og pepper før du skjærer den i skiver.

Sellerirotchipsen
Følg fremgangsmåten i oppskriften du finner her på bloggen

Grønnsakene

Fyll en kasserolle ca. 2 cm. med vann og legg i en rist. Skrell og del opp grønnsakene og legg dem i risten. Sett på lokk og damp grønnsakene møre. Når grønnsakene er møre, vend 1 god spiseskje smør i grønnsakene.

Sausen
Vi valgte en ferdigsaus. Toro fløtesaus syntes vi passet veldig godt til måltidet. Vi erstattet noe av vannet med stekesjyen fra reinsdyrfileten.

For ordens skyld: Vi mottar ikke sponspirmidler fra produsenter av matvarer som omtales i bloggen.

Om du ønsker et godt glass vin til maten, foreslår Kjell Petter denne: https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Nettbutikk-kategorier/Rødvin/Weing-Frank-Zweigelt-Kalk-%26-Loess-2016/p/5408501

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post