Tacokrydder

Mange ferdigkjøpte tacokrydder er tilsatt sukker, og mange ønsker et sukkerfritt alternativ. I noen dagligvarebutikker og helsekostforretninger finner du sukkerfrie varianter. Du kan også lage tacokrydderet ditt selv.

Når du ønsker å lage en fet-tallerken taco trenger du et  tacokrydder med lite karbo, helst under 6 gram/100 gram.

Siden krydder er karbohydrater vil det være vanskelig å få til et krydder med en så lavt karbohydratmengde. Ser man tacomåltidet under ett vil likevel ikke et tacokrydderet uten tilsatt sukker dra karbohydratmengden særlig opp.

Her er tacokrydderet vi pleier å lage hjemme hos oss. Det er en stor porsjon, så den kommer til å vare lenge. Store poser krydder fås kjøpt på såkalte «innvandrerbutikker».

15 ss malt spisskummin
10 ss malt koriander
8 ss hvitløkspulver
2 ss chilipulver *
10 ss paprikapulver
1 ss malt pepper
5 ss salt

Bland alt sammen og rist godt.

* Det er ulik styrke på chilikrydder, så jeg har foreslått 2 spiseskjeer som en start. Juster eventuelt mengden om du kjenner for det.

Bruk ønsket mengde av krydderet i den stekte kjøttdeigen.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post