Oksesmåsteik

Du trenger
4 porsjoner

1/3 dl siktet hvete eller spelt
1 ts salt
1 ts finmalt sort pepper
2 ss smør
1 kg oksekjøtt
Vann

Poteter, ca. 2 til hver
1 pose ertestuing eller tilsvarende hjemmelaget
4 gulrøtter

Ev. tyttebærsyltetøy

Slik gjør du
Bland sammen mel, salt og pepper på en middagstallerken eller lignende. 

Smelt 2 ss smør i en stor kasserolle.

Vend halvparten av kjøttet i mel/krydderblandingen slik at alle sider er dekket. Brun kjøttet i smøret slik at det får stekeskorpe på alle sider.

Ta ut kjøttstykkene og legg dem på en tallerken. Stek resten av kjøttet på samme måte. 

Legg første batch med stekt kjøtt tilbake i gryten og hell over ½ liter vann. Rørt godt i bunnen av kasserollen slik at ev. stekeskorpe løsner og blander seg i vannet. Sett på lokk og la kjøttet koke på moderat varme i 2 timer. Vend litt på kjøttet et par ganger i løpet av koketiden. Tilsett ev. mer vann. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter, ertestuing og kokt gulrot. En dæsj tyttebærsyltetøy vil også smake godt.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post