Ostefylt kylling

Denne retten er overraskende enkel og rask å lage, og resultatet blir et sant festmåltid. Serverer du den i et selskap, kan du mest sannsynlig nyte lyden av ummm-ing og glade sukk fra fornøyde gjester. Ønsker du noe ekstra godt til hverdagen eller helgen, vil dette måltidet gi deg opplevelsen av luksus.

Dette trenger du
til 4 personer

4 kyllingfileter
4 skiver brie
8-12 skiver bacon
Frisk timian
Salt og pepper
2-3 gulrøtter
1,5 pk sukkererter
1 stk rødløk
2 ts rød curry pasta
Smør
1 boks kokosmelk, ca 400 ml (vanig, ikke lett)
Sitron

Slik gjør du
Sett steikeovnen på 180 grader.

Skjær et snitt i hver kyllingfilet, du deler den nesten i to der fileten er tykkest. Fyll lommen med brie og noen kvaster frisk timian. Krydre med salt og pepper.

Lukk lommen godt over fyllet og surr 2-3 skiver bacon rundt hver filet.

Stek dem litt på hver side i en middels varm stekepanne tilsatt smør. De skal ikke gjennomstekes, kun brunes. Vi pleier å legge dem i stekepannen etterhvert som de er ferdig surret, og flytter dem over til en ildfast form når de er stekt.

Om du ønsker å lage denne retten til mange, kan du steke alle noen timer før, og steke dem ferdig i steikeovnen like før gjestene kommer.

Når du har stekt alle filetene, setter du den ildfaste formen midt i steikeovnen og steker i 10-20 minutter. Om baconet ikke er gyldent kan du en kort stund grille dem øverst i ovnen. Del hver filet i 2. Vi synes det ser pent ut når de deles på skrå.

Grønnsakene og sausen
Skrell gulrøttene og skjær dem i staver. De trenger lengst steketid, så begynn å steke dem i litt smør mens du skjærer opp løken i ringer. Tilsett løken. Fjern tuppene på sukkerertene og del dem på langs i 2-3 biter, og tilsett også dem. Stek i ca 5 minutter til. Hell over kokosmelken og tilsett karripastaen, og rør ut melken og pastaen.

Smak til med salt, pepper og saften av ½ sitronsaft.

Servering
Del hver kyllingfilet i to og server med grønnsakene og sausen. Server gjerne retten ferdig dandert på tallerkenen, for eksempel slik som vist over. Da får øynene glede seg like mye over maten som smaksløkene og luktesansen.

Vinforslag fra Kjell Petter
2 alternative hvite viner

  • Dom. Dupasquier Bourgogne Chardonnay 2012
    #1091901, Frankrike, Burgund 100% Chardonnay
    Sukkerinnhold: 0,3 g/l
    Kr 149,90 (pris 2017)
  • Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic 2014
    #2041101, Tyskland, Rheingau, 100% Riesling
    Sukkerinnhold: 13 g/l
    Kr 139,90 (pris 2017)

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post