Budsjettgryte

Den gryten er billig, næringsrik og mettende. Gode krydder og råvarer gir dessuten en deilig smak.

Lag gjerne en stor porsjon og fyll fryseren, så har du lett tilgjengelig mat til for eksempel lunsj og middag.

Dette trenger du
Til 4 personer

Bruk det du har av grønnsaker og belgfrukter. Vi brukte denne gangen:

1 gulløk
3 fedd hvitløk, eller 1/2 kinesisk hvitløk
1 ss olivenolje
2/3 paprika
500 gr mager kjøttdeig eller karbonadedeig
2 bokser flådde og hakkede tomater

1 pakke kikerter, ferdig kokte
1,5 dl vann
1 terning kjøttbuljong
Saften av 1/2 lime
1 strøken ts chili
1 ss spisskummin
1/2 ts basilikum
150 g aspargesbønner

Slik gjør du
Skjær gulløken og hvitløken i små biter og stek i en kasserolle med litt olivenolje inntil løken er blank og myknet. Tilsett paprika i små biter.

Stek kjøttdeigen/karbonadedeigen uten olje, i teflonpanne. Ha den over i kasserollen sammen med grønnsakene. Tilsett deretter tomatene, kikertene, vannet og buljongterningen. Smak til med limesaft, chilipulver, spisskummin og basilikum. Kok i ca 10 minutter og tilsett så aspargesbønnene. Kok i 10 minutter til.

Server gjerne gryten med ris,  pasta eller nudler.

Vi ønsker deg fine matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese  hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post