Elgbiff med soppstuing

Etter høstjakta har mange fryseren full av godt viltkjøtt. Her er et  lettlaget og familievennlig måltid med ytrefilet av elg. Annet viltkjøtt vil egne seg like godt.  Håper det smaker!

Du trenger
Til 4 personer

Ca. 200 g biffkjøtt til hver. Vi hadde indrefilet av elg.
Poteter til 4 personer
400 g rosenkål
500 g sopp, vi hadde aromasopp
1 ss smør
4 dl vann
1 pose Toro viltsaus
200 g Drømmelett
1 sitron
Salt og pepper
3-4 stilker vårløk
Tyttebærsyltetøy (vi hadde ikke det denne gangen, men anbefaler det som tilbehør)

Slik gjør du
La kjøttet ligge på kjøkkenbenken og bli romtemperert før du tilbereder det.

Sett en ildfast form på en rist midt i steikovnen og sett temperaturen til 200 grader.

Sett potetene på kok.

Rens rosenkålen. Dekk 2-3 cm av en kasserolle med vann og tilsett 1/2 ts salt. Kok opp vannet og la rosenkålen småkoke under lokk til de blir møre.

Varm opp en non stick stekepanne. Skjær kjøttet i biffskiver. Stek det på relativt høy varme – 1-2 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen på biffene) og legg biffene i den ildfaste formen i steikovnen. Skru av varmen på steikovnen og la kjøttstykkene få ca. 10 minutter i ovnen før de tas ut og legges på en skjærfjøl for å hvile.

Rens og del soppen opp i mindre biter. Stek dem i 1 liten ss smør til de blir litt gyldne. Hell over 4 dl vann og visp inn èn pose Toro viltsaus og 200 g Drømmelett. Smak til med 1-3 ss sitronsaft, salt og pepper. La stuingen få koke på moderat varme, til passelig tykkelse. Spe evt. på med mer vann ved behov.

Skjær vårløken i tynne ringer. Skjær gjerne også kjøttet opp i skiver.

… og vipps
På under en halv time er alle komponentene ferdige og det er bare å nyte!

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post