Klippfiskgryte

Denne enkle og velsmakende gryta er en nøytral-tallerken og kan enten justeres til en mager-tallerken ved å spise et godt stykke brød til, eller til en fet-tallerken ved å spise et lavkarbobrød med smør til.

Kos deg så masse – både med matlagingen og den gode stunden med det gode måltidet.

Du trenger
3 porsjoner

1/2 blomkål
1/2 fenikkel
2 gulløk
1 chili
4 store fedd hvitløk
Ca 40 oliven uten stein
Fersk oregano
350 g passata

400 g klippfisk
400 g hakkede flådde tomater med basilikum
1 Chili
1 dl hvitvin eller 1/2 dl vann og saften av ½ sitron

Slik gjør du
Skjær blomkålen, fenikkelen, løken og chilien i tynne skiver. Grovhakk hvitløken. Legg halvparten av grønnsakene lagvis i en kasserolle. Strø over ca. 20 oliven og en håndfull fersk oregano.

Hell over halvparten av passataen. Skjær fisken i biter, ca. 3-4 cm brede stykker. Legg halvparten av fisken over grønnsakene.

Legg et nytt lag med blomkål, fenikkel, gulløk, chili og hvitløk. Dryss over mer fersk oregano og legg over flere oliven. Legg over resten av fisken og tilsett resten av passataen og tilsett vinen (eller vann og sitronsaft). Hell over de hakkede flådde tomatene.

 Sett kasserollen med lokk på kokeplaten og la gryten koke opp. Still så ned varmen slik at gryten så vidt putrer litt. La gryten få godgjøre seg i 45 minutter. Vend forsiktig på grønnsakene og fisken ett par ganger under koketiden.

Enkelt og aldeles nydelig!

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post