Bountybiter

En søt godbit kan gjøre høytider og fest til noe ekstra. Disse bountybitene er et godt supplement eller erstatning til de tradisjonelle søtsakene når du vil passe vekten og blodsukkeret ditt. For deg som følger Trine Dahlmo-metoden for vektreduksjon er det greit å vite at disse er nær en fet-tallerken.

Du trenger
150 g kokosmasse
Ca 5 ss sukrinmelis 
Ca 6 ss fet kokosmelk 
Ca. 100 gram mørk sjokolade med lite karbohydrater
1 ss meierismør

Slik gjør du
Bland 100 gram av kokosmassen, sucrinmelisen og 4 ss kokosmelk i en bakebolle. Bruk gjerne hendene og klem massen godt sammen. Tilsett kokosmelk i en mengde som gjør at deigen henger godt sammen.

Kle en form, for eksempel en liten brødform, med plastfolie. Klem deigen nedi formen til ca. 2 cm. tykkelse. Om deigen ikke dekker hele bunne av formen, form en rett kant i enden hvor deigen ikke når formen. Sett formen i fryseren i ca. 1 time.

Ta opp kokosmassen som nå ser slik ut:

Del den frosne kokosmassen opp i små terninger. Smelt sjokoladen på svak varme i en kasserolle sammen 1 ss smør. Dypp bitene i sjokoladen og rull dem deretter i kokosmasse. Legg dem på en fjøl og la dem avkjøle seg i kjøleskapet.

Oppbevares i tett boks i kjøleskapet. De kan også fryses.

Nytes sakte!

Vel bekomme

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post