Marsipankuler

Disse gode marsipankulene kan være et godt supplement eller erstatning for de tradisjonelle søtsakene når du vil passe vekten og blodsukkeret ditt. For deg som følger Trine Dahlmo-metoden for vektreduksjon er det greit å vite at disse er nær en fet-tallerken.

Du trenger til grunnoppskriften
Ca. 100 g mandelmel *
1 eggehvite
2-3 ss sucrinmelis
Evt. cognac, valnøtter, hasselnøtter, mørk sjokolade *

* Velg gjerne mandelmel og sjokolade med lite karbo. Her har jeg brukt Änglamark mandelmel med kun 3,4 g karbo/100 g

Slik gjør du
Bland mandelmelet, eggehviten og sucrinmelisen godt sammen. Smaksett gjerne med litt cognac. 2-3 spiseskjeer er en passelig mengde. Spe eventuelt på med mer mandel ved behov. Deigen skal være myk, men slippe kantene på bakebollen.  

Etter ca. 1/2 time kan du ta marsipanen out av kjøleskapet og trille ut lange tynne emner. Snitt dem opp i biter og trill ut ca. like store kuler. 

Du kan lage flere versjoner av mandelkulene, for eksempel disse:

  • Finhakk valnøtter og trill dem i valnøttehakket.
  • Dypp dem i smeltet mørk sjokolade
  • Trill kulen rundt èn hasselnøtt. Del da gjerne marsipanpølsen på langs, legg i hasselnøtter. Legg så den andre halvdelen over og klem sammen deigen. Del opp i mindre biter og trill ut kuler.

Vi håper det smaker!

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post