Marinerte oliven

Den smakfulle marinaden gjør olivenen til en skikkelig godbit. Noen gode olivener, en god spekepølse, noen gode oster, kanskje litt aïoli og grønnsaksstave, så har du et deilig snacksfat.

Til marinerte oliven trenger du
300 gram oliven uten stein
Skallet av 1/2 sitron
30 gram fersk ingefær, skrellet
En bunt fersk Timian
En smakfull olivenolje

Du trenger også et glass med lokk som rommer alle ingrediensene. Det er viktig at det er godt vasket.

Slik gjør du
Fyll olivener (uten kraft) i glasset. Tilsett skallet fra 1/2 sitron, som du har skjært i skiver. Skrell ingefærroten og skjær også den i tynne skiver. Legg den oppi glasset. Tilsett deretter en håndfull fersk timian. Hell olivenolje over inntil alle deler er dekket. 

Sett på lokket og sett glasset i kjøleskapet. Etter 1 ukes har olivenen og oljen tatt til seg de gode smakene og du kan ta bort det meste av sitronskallet, ingefæren og timianen. Om du ønsker å marinere dem enda lengre, går det også helt fint. 

PS: Synes du det er vanskelig å vente en hel uke, er det helt innafor å fiske opp noen oliven tidligere for å kose seg med dem.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post