Myke havrekjeks

Disse grove, myke havrekjeksene smakte jeg for første gang som lita jente da jeg besøkte min venninnes onkel og tante som drev en gård. Disse grove havrekjeksene var solid sikringskost for arbeidsomme gårdsfolk, og jeg elsket dem. 

Siden har de vært fast innslag til julefrokosten hjemme hos oss. Gomme er mitt favorittpålegg på disse – da er det jul!

Om du synes de blir for grove, kan du erstatte noe av havregrynene med siktet mel (spelt eller hvete).

Du trenger
750 g havregryn
Ca 800 g siktet spelt eller hvete
2 ss sukker
Litt vann, ca. 1/5 dl
3 ss hjortetakksalt
1 liter kefir

Slik gjør du
Bland havregryn, sukker og det meste av spelt/hveten i en bakebolle. Rør hjortetakksaltet ut i litt vann og tilsett det og kefiren. Bland deigen godt sammen og tilsett siktet mel til passelig konsistens.  Jeg pleier å la deigen bli litt bløt slik at den akkurat ikke slipper kanten i bakebollen. Jeg setter bakebollen med deigen i kjøleskapet en liten halvtime slik at grynene kan svelle litt. Deretter tar jeg deigen ut og justerer eventuelt med litt mer siktet mel.

Formvarm steikovnen til 225 grader. 

Strø litt siktet mel på benken og kjevle ut ca. 1/2 cm tykke leiver av deigen. Stikk ut kjeks med et stort glass.

Stek kjeksene midt i ovnen, til de er gyldne. Avkjøl dem på rist under et bakehåndkle.

Kjeksene kan fryses.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post