Kjøttboller - Trine Dahlmo

Kjøttboller

Disse kjøttbollene er milde i smak og passer godt til små barnemunner. Om du har tid og anledning, lag gjerne en stor porsjon slik at du kan fryse noen ned. Kjøttbollene passer ypperlig til pasta og tomatsaus, i supper eller til pytt i panne med gode grønnsaker.

Du trenger
2-3 porsjoner

400 g karbonadedeig
1 dl vann
1 strøken ss potetmel
½ ts sort pepper
1 strøken ts salt

Slik gjør du
Forvarm steikovnen til 250 grader og sett en bakerist midt i ovnen. 

Bland karbonadedeigen og vannet sammen i en bakebolle. Tilsett potetmel, salt og pepper. Rør deigen godt sammen, inntil du merker at den blir seig. 

Kle en ildfast form med bakepapir. Sett frem en skål med vann. Bruk en teskje og hånden din til å forme bollene. Dypp skjeen i vannet mellom hver bolle. Fukt eventuelt også hånden av og til. 

Når steikovnen har nådd 250 grader kan du sette ildfastformen på bakeristen. Stek bollene til du ser de har fått litt farge, ca. 15-20 minutter.

Ta formen ut og la bollene avkjøle seg.

I dagligvarebutikkene finner du mange gode kjøttboller du også kan velge til ditt måltid, både rå boller du kan steke selv samt frosne og ferske som er stekte. Det er flott å lage maten fra bunnen selv, men hel- og halvfabrikata er også gode valg.

Siden kjøttbollene tilhører Trine Dahlmo-metodens nøytral-tallerken, kan de brukes i alle de fire tallerkenmodellene.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her 

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post