Tomatsaus med urter

Denne smakfulle tomatsausen kan du bruke til både din mager-tallerken og fet-tallerken. Den smaker like godt  til en pastarett, som saus til torsk eller til pizza.

Dette trenger du
1 gulløk
½ kinesisk hvitløk, eller 2 store fedd
2 dl vann
1/2 dl hvitvinseddik
400 g hermetiske hakkede tomater
2 ss tomatpure
3 ss kyllingfond
5 ss finhakket fersk basilikum
2 ss finhakket fersk oregano
Salt og grovkvernet pepper

Slik gjør du
Skrell og skjær løken i små biter. Ha dem over i en kasserolle og la dem mykne på moderat varme mens du rører jevnlig.

Når den skarpe løklukten er borte og løken er myknet (etter ca. 5 min.) kan du  tilsette hvitløken og hvitvinseddiken. Kok løken inntil eddiken er fordampet (ca. 4-5 min.). 

Tilsett de flådde tomatene, tomatpuréen, vannet og fond. Kok opp og la det koke i 2-3 minutter. Tilsett de finhakkede urtene og blend sausen med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Får du rester, kan de fryses.

Det finnes også mange gode ferdige tomatsauser å kjøpe i dagligvarebutikken. Velg en du synes smaker godt, og gjerne en med lite tilsatt sukker.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her 

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post