Grønn suppe - Trine Dahlmo

Grønn suppe

Denne delikate suppen er med sien næringsrike ingredienser proppfull av vitaminer, mineraler og klorofyll. Skikkelig god er den også.

Ha gjerne litt proteiner som topping, så blir suppen mettende, for eksempel:

  • Kjøttboller 
  • Stekt bacon
  • Kylling
  • Avocado
  • Stekt tofu
  • Pølser

Du trenger
2 ss olivenolje
2 gule løk
3 fedd hvitløk eller ½ kinesisk hvitløk
2 grønne chili
Ca. ½ ts cayennepepper
100 g ristede hasselnøtter uten skall *
1 liter vann
4 ss kylling- eller grønnsaksfond
400 g fersk spinat
65 g fersk babyspinat
130 g ruccola
Salt og finmalt sort pepper

* Evt. kjøp hasselnøtter med skall. Du trenger da i tillegg til ingrediensene over 2 ss bakepulver og ca. 5 dl vann.

Slik gjør du
Dersom du ikke har kjøpt avskallede hasselnøtter, starter med å avskalle dem. 

Lag avskallede hasselnøtter
Forvarm steikovnen til 200 grader og sett inn et bakebrett.

Hell 5 dl vann i en stor kjele. Det er nødvendig at kjelen er stor da bakepulervannet vil skumme. Kok opp vannet og rør inn bakepulveret litt og litt. Tilsett nøttene og la dem koke i ca. 5 minutter. Ta opp nøttene og legg dem i en skål i vasken. Gni av skinnet under rennende kaldt vann og legg alle samtidig på bakebrettet, godt spredd utover. Når de er tørket tas de ut. Du har nå klart avskallede hasselnøtter.  

Fortsett med suppen
Grovhakk hasselnøttene og rist dem i en stekepanne i tørr panne til du ser at de blir litt gyldne i fargen. Legg dem til sides. 

Varm 2 ss olivenolje i en stor kjele som kan romme hele mengden med blader. Skrell og finhakk løken og ha den i kjelen. Skrell og finhakk løken og chiliene (med frø) og tilsett dem. Vend inn ½ ts cayennepepper og surr det til løken har myknet. Vend inn hasselnøttene, 1 liter vann, 4 ss fond, de grønne bladene.

Kok til bladene er falt sammen og er møre. I starten trenger du hyppig å presse bladene ned i gryten. 

Ha suppen porsjonsvis i en kjøkkenmaskin og blend den til tynn puré. Varm opp suppen og smak til med salt og pepper.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post