Ertestuing med mynte - Trine Dahlmo

Ertestuing med mynte

Denne friske ertestuingen gir en deilig smak av luksus til kjøtt- og fiskeretter. Vi anbefaler den til kjøttkaker, stekt laks og steik.

Du trenger
300 g erter. Vi valgte frosne *1
½ ts malt svartpepper
10 g fersk peppermynte *2
Ca. 1 ts salt
Litt sort pepper
½ dl vann
2 ss fond av kylling, okse eller kalv 

*1 Ertene inneholder 8 g karbo/100 gram. Ertepuréen inkl. vannet kommer akkurat innenfor fet-tallerkenens 6 gram-regel.

*2 Velg peppermynte fremfor annen mynte pga gir en mer aromatisk smak.

Slik gjør du
Varm ertene i en kasserolle. Tilsett vannet og fond. Bland godt sammen og ha det hele i en foodprosessor. Tilsett peppermyntebladene.

Blend sammen til puré og ha den tilbake i kasserollen. Varm puréen opp igjen og  smak til med salt og pepper. 

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her 

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post