Pizzasnurrer

Disse gode og mettende pizzasnurrene er Jessicas gode idé og ble en favoritt da vi sommeren 2020 var på bobilturneé for å rekruttere kursholdere. De passer like godt til frokost, lunsj, middag eller kvelds, er ypperlig turmat og en god snacks når du har lyst på noe ekstra.

Du trenger

Til pizzabunnen
4 egg
1/3 ts salt
¼ dl olivenolje
2 dl fløte
6 strøkne ss fiberhusk
Evt. 1,5 dl soyaflokker (kan sløyfes)

Pizzasaus
Du kan bruke en ferdig saus kjøpt i dagligvarehandelen *1, eller lage selv.

Her er ingredienser til hjemmelaget pizzasaus:

6 ss, Passata *2
1 ss extra virgin olivenolje
1 ss oregano
1/3 ts red devil (chilisaus) eller tabasco
1 stort fedd hvitløk
En liten klype pepper

*1 Om du ønsker å lage en fet-tallerken kan du velge en pizzasaus med mindre enn 6 gram karbohydrater/100 gram.

*2 Passata brukes i stedet for tomatpure, fordi den inneholder betydelig mindre karbohydrater. Det blir en mildere tomatsmak, men like god – synes vi.

Fyll
Velg det fyllet du har tilgjengelig/liker. Vi valgte denne gangen skinke (fra boks), rødløk og sopp.

Topping
ca. 350 g revet ost


Slik gjør du

Pizzabunnen

Du kan bruke kald eller nystekt pizzabunn. Er det mest praktisk å lage bunne f.eks. dagen før kan du derfor gjøre det.

Forvarm ovnen til 220 grader.

Legg bakepapir på en langpanne. Bruk en bakebolle og visp eggene, saltet, olivenoljen og fløten sammen. Strø så fiberhusken (strøkne spiseskjeer) litt og litt i røren og visp godt slik at den ikke klumper seg.

NB: Fiberhusk har en enorm evne til å trekke til seg vann, så litt for mye gjør deigen seig og kompakt. Bruk derfor strøkne spiseskjeer.

Hvis du har soyaflokker, spre dem utover den bakepapirkledde langpannen. Hell deretter deigen over og fordel den utover med en slikkepott. La røren svelle på bakeplaten i ca. 10 minutt. Forstek bunnen midt i ovnen til den er gyldent brun, ca. 10 minutter. Den bobler seg, og det er helt greit. Ta bunnen ut og snu den. Stek den noen minutter til slik at også den andre siden er gylden brun.

Når du steker bunnen godt, får den en fin fast konsistens.

Pizzasaus
Fremgangsmåte hjemmelaget pizzasaus: Bland sammen passata og olivenolje i en stor kopp (eller lignende). Tilsett oregano, red devil (eller tabasco), ett fedd presset hvitløk og litt pepper. Rør alt godt sammen.

Spre pizzasausen over bunnen.

Legg deretter på ønsket fyll og dryss ca. 250 g ost på 3/4-deler av bunnen.

Rull sammen pizzaen fra den siden med mest fyll. Bruk bakepapiret når du ruller den sammen slik at den blir presset godt sammen i en rull. Ikke vær redd for å bruke kraft. 

Fjern bakepapiret og skjær rullen opp i ca. 2 cm skiver og legg dem utover en bakeplate.

Dryss over mer ost.

Stek pizzasnurrene på 210 grader midt i ovnen på over- og undervarme. Stek til osten er gylden.

Pizzasnurrene kan fryses når de er avkjølte.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Jessica og Trine 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post