Biff, saus og potet - Trine Dahlmo

Biff, saus og potet

Biff med hasselbakte poteter, biff med pommes frittes, biff med bakt potet – er en god start på et lettlaget festmåltid. Med gode grønnsaker og en velsmakende saus,  så er måltidet komplett.

Om du ønsker å lage en mager-tallerken kan du velge en saus med mindre enn 9 gram fett/100 g. Her har vi valgt en ferdig peppersaus. Du finner mange gode alternativer i dagligvarebutikkene.

Du trenger
2 personer

Hasselbakte poteter *1
120-200 g biff pr person *2
Salt
Pepper
½ brokkoli
Saus

*1 Oppskrift på hasselbakte poteter finner du her på bloggen.
*2 Velg biff etter ønske, for eksempel av okse, lam eller rein. 

Slik gjør du
Tilbered hasselbakte poteter slik som beskrevet i oppskrift her i bloggen.

Stek biffene
Biffene trenger å være romtempererte før steking. Legg dem gjerne på kjøkkenbenken på 2-3 lag tørkerull. Gjør det gjerne 4-5 timer, senest 30 minutter, før de skal stekes.

Strø salt på siden som vender opp. Varm opp en non stick-stekepanne til relativt høy temperatur. Sausen gjør måltidet saftig, så du trenger ikke fett i stekepannen. Legg biffene med den krydrede siden ned og salt også oversiden.

Stek biffene 2-6 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på biffene. Krydre med pepper på hver side mot slutten av steketiden.

Når biffene er ferdig stekt, la dem hvile minst 5 minutter før de serveres. 

Kok brokkolien mør. Varm sausen.

Server og nyt!

Vi ønsker deg trivelige matstunder 
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post