Laks med ertestuing med mynte

Denne lakseretten lager du raskt og enkelt på en halv time. Den egner seg ypperlig til selskapelige lag eller til å få den lille ekstra luksusfølelsen i hverdagen.

Du trenger
Til 4 personer

Smør
1 stort stykke laks til hver
Pepper, salt, estragon
Ingredienser til ertestuing med mynte *
Ingredienser til squash pasta *
Evt. 1 rødbete, fersk
Seterrømme

* Oppskriftene finner du her på bloggen

Stekt laks
Smelt smør i en steikepanne. Når pannen er varm og smøret smeltet, legger du 3-4 lakseskiver i steikepannen med skinnsiden ned. Om du skal steke mange lakseskiver, bruk gjerne to steikepanner, så sparer du tid.

Krydre lakseskivene med pepper, salt og estragon. Stek til du har steikeskorpe på skinnsiden. Bruk moderat varme. Snu og stek den andre siden. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, da blir den tørr. For å se om fisken er ferdig stekt; bruk en kniv og dra fiskekjøttet fra hverandre på den tykkeste delen av fiskestykket. Når flakene kan skilles gjennom hele stykket, er den ferdig.

Ertestuing med mynte
Oppskriften finner du her på bloggen

Squash-pasta
Oppskriften finner du her på bloggen

Skivet rødbeter
Skrell 1 rødbete. Skiv 2 store tynne skiver til hver.

For deg som følger Trine Dahlmo-metoden legger du sikkert merke til at det er erter og rødbeter i denne retten. Her er prinsippet med skala-tenkning brukt for å gjøre den brede vei enda bredere 🙂

Server og nyt!

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post