Langtidsstekte koteletter - Trine Dahlmo

Langtidsstekte koteletter

Langtidsstekte koteletter er definitivt en av favorittene hjemme hos oss. Det var svigermor Unn som introduserte oss for denne måten å lage koteletter på. De lager seg nærmest selv i en steikepanne med lokk og blir utrolig møre.  Vi bruker som regel nakkekoteletter og får med det en ren luksusmiddag for en billig penge.

Denne gangen valgte vi sellerirotchips og aspargesbønner som tilbehør, samt sjyen fra stekingen. Oppskrift på sellerirotchips finner du her på bloggen. 

Du trenger
Til 2 personer

2 ss smør
2 store nakkekoteletter 
Vann
Salt og pepper

Slik gjør du
Du trenger en stekepanne med lokk for å lage denne retten. Smelt 2 gode ss smør i stekepannen. Krydre kotelettene på begge sider med salt og pepper. Brun begge sider på høy varme til de får stekeskorpe.

Skru ned varmen og tilsett 1 dl vann. Sett på lokk og la kotelettene langtidssteke på lav varme slik at væsken så vidt koker.

Steketid: Minst 3, gjerne 4 timer. Kotelettene er ferdig stekte når du ser at kjøttet med letthet slipper beina.

Vend på kotelettene 3-4 ganger under steketiden. Tilsett mer vann om det blir lite væske i stekepannen.

Server med godt tilbehør. Stekesjyen kan eventuelt tilsettes oksefond og krydres mer for ekstra smak.

Server og nyt!

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post