Grove kefirvafler - Trine Dahlmo

Grove kefirvafler

Disse grove matvaflene kan være en god erstatning til brødskiven av og til. Velger du cottage cheese og bær som tilbehør har du et mettende proteinrikt måltid. Ønsker du en søtere variant kan du velge vaniljekesam og friske bær som tilbehør

Du trenger
Til 6-7 vaffler

 3 egg
2,5 dl kefir
50 g havregryn
2 ss sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
¼ ts malt kardemomme
Ca, 120 g siktet spelt eller hvete
Ca 1 ts smør til pensling

Tilbehør: På bildet ser du to versjoner. Den ene er med cottage cheese, syltetøy og bær og den andre er med vaniljekesam og friske bær

Slik gjør du
Visp eggene i en bakebolle og tilsett kefir. Visp inn havregryn, sukker, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. La røren svelle i 10-15 minutter og visp deretter inn passelig mengde siktet spelt eller hvete.

Bruk vaffeljern med teflonbelegg slik at du kan bruke minst mulig smør til å pensle jernet. Vaflene stekes gyldne og avkjøles på rist.

Vi ønsker det trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post