Hollandaisaus - Trine Dahlmo

Hollandaisaus

Hollandaisaus smaker nydelig til et godt fiskestykke, og tilfører både syrlig smak og den rike fylden fra smør.

Du trenger
Til 4 personer

2 stk sjalottløk
1 dl hvitvinseddik
2 dl hvitvin
3 eggeplommer
210 g smør
Salt og pepper
¼ ts malt røkt paprika

Slik gjør du
Skrell og finhakk sjalottløken. Ha den i en kasserolle sammen med 20 g smør. Kok til løken mykner, ca. 3-5 minutter. Tilsett hvitvinseddik og hvitvin. Kok på høy varme inntil massen får en sirupsaktig konsistens. 

Tilsett resten av smøret og la det smelte inn i massen. Ta kasserollen av kokeplaten og blend sammen med en stavmikser. Sett kasserollen tilbake på kokeplaten, på svak varme. Visp godt. Dersom massen ikke tykner,  tilsett vann mens du fortsatt visper, fra én teske eller mer. La sausen få avkjøle seg litt før du pisker inn eggeplommene og det røkte paprika-pulveret. Smak til med salt og pepper.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post