Mandelpanert laks - Trine Dahlmo

Mandelpanert laks

Den smaksrike paneringen gjør det enkle fiskestykket til et rent festmåltid. Her har vi servert det med hollandaisaus og brokkolipuré. 

Du trenger
Til 2-3 personer

4 laksefileter, skinnfri
150 g mandelmel
2 egg
½ rød chili
2 ts japansk soyasaus (den er usaltet og nærmest uten karbohydrater)
½ sesamolje
2 ts sorte sesamfrø
1 ts malt koriander
1 ss fersk oregano (Bruk evt. 1 ts tørket)
1 ss fersk timian (Bruk evt 1 ts. tørket)
Salt
Pepper

Slik gjør du
Lag klar to skåler til marinaden slik:

I den ene skålen har du mandelmelet. Kvern over pepper og salt, ca. 1 ts av hver og bland sammen med en gaffel.

Knekk to egg i en skål. Tilsett finhakket chili. Om du bruker ferske krydderurter; finhakk oregano og timian. Du kan eventuelt bruke tørket. Bruk en gaffel og piske disse urtene og malt koriander inn i eggestanden. Pisk in soyasaus, sesamolje og sorte sesamfrø.

Smelt smør i en stekepanne. Vend laksefileten i mandelmelet, for deretter å dyppe den i eggeblandingen. Bruk hendene for å få chili og krydderurtene fra blandingen til å feste seg til laksen. Dekk laksens alle sider med mandelmel. Legg fileten i stekepannen. Gjenta for de øvrige tre filetene.

Stek laksestykkene på middels varme til de er gylden brun. Vend dem underveis slik at de blir stekt på alle sider.

Server gjerne med brokkolipurré og hollandaisesaus.

Brokkolipuré
Oppskrift finner du her på bloggen

Hollandaisaus
Du kan velge en ferdig kjøpt saus eller du kan lage den selv. Oppskrift finner du her på bloggen

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

 Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post