Kyllingfrikassé

Dette er en kjapp-variant av kyllingfrikassé med ferdig stekt salatkylling.

Du kan eventuelt lage en mer tradisjonell variant med høne som du koker hel i ca. 3 timer med laubærblad for å lage kraft, og så plukke kjøttet av beina når den har avkjølt seg litt. Den kraften som du da har kokt på høna brukes da i stedet for kraften som vi oppgir i oppskriften.

Oppskrift på vår kjappe kylling-versjon:

Du trenger
Til 3-4 personer

6 dl vann
2 laubærblad
5 ss kyllingfond
400 g sellerirot
180 g gulrot
350 g purreløk
2 ss smør
2 ts fennikelfrø
2 ss siktet spelt eller hvete *
3 dl fløte
400 g salatkylling, ferdig kjøpt **
2 ss finhakket bladpersille

* Mengden mel er såpass lav at retten i sin helhet likevel innfrir fet-tallerkenens 6-gram regel

* Bruk eventuelt kyllingfilet og stek den i små biter før den has i gryten.

Slik gjør du
Kok opp 6 dl vann med 5 ss kyllingfond og 2 laurbærblad, og la det småkoke i 15 minutter. Skrell selleriroten og kutt i terninger på ca. 1 x 1 cm. Skrell og skiv gulroten og purreløken.

Smelt smør i en kasserolle og surr grønnsakene på middels varme. De skal ikke brunes. Tilsett fennikelfrøene, og vend dem inn i grønnsakene. Vend så inn melet.

Hell væsken over, uten laurbærbladene, og kok på svak/middels varme til grønnsakene er møre. Tilsett så fløte og kyllingkjøtt og la det småkoke i 5 minutter etter at du har rørt om. Finhakk persille og dryss over.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post