Pitabrød - Trine Dahlmo

Pitabrød

Disse hjemmebakte pitabrød blir veldig saftige og lages på kun en halvtimes tid, inklusive heving av deigen. Fyll dem med gode saker og nyt med en gang elle rpytt dem i fryseren til senere måltider!

Noen forslag til fyll er gode grønnsaker med en god proteinkilde; for eksempel fiskekaker, suovas, annet godt kjøtt, vegetarburger, pølser, reker eller falafel. En god dressing til, så er måltidet komplett.

Du trenger
8 stk

2,5 dl lettmelk
25 g fersk gær

1 ts salt
Ca. 400 g siktet spelt eller hvete

Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 250 ºC.

Lunk melken til kroppstemperatur og løs gjæren opp i væsken. 

Ha saltet og ca. 300 gram mel i en bakebolle og hell over væsken. Elt deigen godt sammen og tilsett mel til passelig konsistens. La deigen være så løs du kan uten at den klistrer seg til bakebollen. Dekk til med et klede og la deigen heve seg på et lunt sted i 10 minutter.

Del deigen i åtte like store emner. Trill dem ut til boller. Bruk litt mel på hendene og bakebordet for å unngå at deigen klisterer seg. Legg 4 av bollene på bakepapirkledd stekebrettet. Klem dem utover til er ca. 15 cm i diameter. 

Stek dem midt i ovnen til de er gylne på toppen, ca. 5 – 8 minutter.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

 Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post