Yoghurtdressing med urter

Lag gjerne dressingen en god stund før servering slik at smakene får trekkes inn i yoghurten. Dressingen passer ypperlig til retter hvor du ønsker en litt syrlig smak, for eksempel til fiskeretter, stekt kjøtt, eller salat. Bruk de gjerne andre krydder for å tilpasse smaken til retten. 

Du trenger
3 dl yoghurt naturell *
Skallet av ½ sitron, finrevet
Saften av ½ sitron
1 ss finhakket gressløk **
3 ss finhakket dill **
Ca. 1 ts salt 
Ca. 1 ts sukker
Grovkvernet pepper

* Velg gjerne en litt tykk yoghurt, for eksempel gresk. Ønsker du en mager-tallerken velger du en med mindre enn 9 gram fett pr 100 gram.

** Velg evt. kun èn av urtene foreslått.

Slik gjør du
Pisk yoghurten med en gaffel. Riv sitronskallet fint på en rasp og rør det inn. Smak til med sitronsaft, finhakkede urter, salt, sukker og pepper

 

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

 Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Share on facebook
Del på Facebook
Share on print
Skriv ut siden
Share on email
Send på e-post