Søk

Afrikansk lammegryte

Denne smakfulle lammegryten er en rimelig og lettlaget luksus vi er helt sikre på vil gjøre stor suksess både til hverdag og fest. Det er brukt rimelige ingredienser som lammekjøtt og rotgrønnsaker. Hemmeligheten bak de gode smakene er den velkomponerte krydderblandingen og den lange koketiden. 

Du kan spise gryten slik den er, uten tilbehør, evt. lage en sellerirotpuré til. Bruk oppskriften Grønnsaksstappe som utgangspunkt , men bruk i stedet sellerirot som grønnsak. Oppskriften finner du ved å søke opp oppskriften i søkefeltet.

Du trenger
8 porsjoner

Xtra virgin olivenolje
2 kg fårikålkjøtt eller lignende
3 ss malt koriander
2 ss kardemomme
2 ss spisskummin
1 ss allehånde
1 ss gurkemeie
2 bokser flådde hakkede tomater
2,5 dl vann
2 stk grønnsaksfond
2 store gulløk
1 stor rød paprika
1 kinesisk hvitløk eller 5 store fedd
1 grønn chili
Salt og pepper
400 g gulrot, ca. 5 stk

Slik gjør du
Sett en bakerist midt i ovnen og forvarm ovnen til 200 grader. 

Varm opp litt olje i en stekepanne. Stek kjøttet slik at det får stekeskorpe på alle sider. Stek i flere omganger og ha det over i en stor ildfast gryte etterhvert som det er stekt . Tilsett alt krydderet, de flådde tomatene, 2.5 dl vann og fond.

Skrell og skjær opp løk, paprika, hvitløk og chili (uten frø) i mindre biter. Surr dem myke i en stekepanne og ha dem over i gryten. Vend alt godt sammen og sett gryten med lokk midt i steikovnen.

Skru ned varmen til 165 grader etter 1 time. La gryten stå og godgjøre seg  i 2,5 time til.

Skrell og skjær gulrøttene i biter. Når det er ca. 2 timer igjen av tilberedningstiden, vend gulrøttene inn i gryten.

Nyt!

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post