Søk

Chili con carne

Denne enkle og velsmakende retten er fin å lage en stor porsjon av og fryse ned. Vi har beholdt den tradisjonelle kakaoen i retten og laget vår egen personlige vri med litt utradisjonelle krydder. Håper det smaker!

Du trenger
4 porsjoner

1 gulløk
1 kinesisk hvitløk eller 4 fedd
2 middels store gulrøtter
½ grønn paprika
1 rød chili med halvparten av frøene
400 g karbonadedeig
400 g hermetiske hakkede tomater
Ca. 250 g kokte kidneybønner (uten væske) *
Ca. 250 g kokte hvite bønner (uten væske) *
1 ss spisskummin
1 ss timian
1 ss malt koriander
1 ts røkt paprikapulver
1 ts malt chili
1 ss rødvinseddik
Ca. 80 g (2 ss) tomatpure
Ris som tilbehlr, evt. også brød

* Kokte bønner selges gjerne i lake/væske og antall gram oppgitt på emballasjen inkluderer gjerne væsken. ta derfor en nærmere titt på emballasjen for å sjekke hvor mye bønner den inneholder utenom væsken.

Slik gjør du
Skrell løk, hvitløk og gulrot. Finhakk hvitløken og skjær løken og gulrøttene i små biter. Varm opp en stekepanne med høy kant og ha grønnsakene i pannen, uten stekefett. Snitt chilien i to på langs og fjern halvparten av frøene. Finhakk chilien og ha den over i stekepannen. Del den halve paprikaen i små biter. Surr grønnsakene myke i stekepannen.

Tilsett karbonadedeigen, del den opp i mindre biter og gjennomstek den. Tilsett spisskummin, timian, koriander, paprikapulver, chilipulver, rødvinseddik og tomatpure.

Kok ris som tilbehør.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post