Søk

Grønnsakschips

Disse deilige chipsene smaker nydelig med litt salt som snacks eller som tilbehør til en middagsrett.

Lag dem gjerne i god tid før servering, for eksempel dagen før. Ett minutt i mikroen før servering så er de sprø og varme. Faktisk blir de da enda mer sprø enn om de er nylaget.

Du trenge
3 porsjoner

ca. 400 gr sellerirot
ca. 200 gr gulrot
7 dl frityolje

Slik gjør du
Skrell sellerirot og gulrot og skjær opp selleriroten i ca 3 cm kuber. Bruk en mandolin for å skjære grønnsakene i tynne skiver. Legg grønnsaksflakene i en bolle og hell kaldt vann over. La dem ligge i vannet i ca. en halv time for å trekke ut stivelse. Ta ut skivene og tørk dem godt med tørkerull.

Finn frem en kasserolle og hell i oljen. Sett temperaturen på moderat høy varme (eks 7 av 9). Legg alle grønnsaksflakene i den kalde oljen. Ved å tilsette dem til den kalde oljen, vil de varme seg opp sammen med oljen. Det gjør at vannet i grønnsakene trekkes sakte ut uten at oljen spruter.

Friter grønnsaksflakene til de er lyst gyldne. Det tar ca. 35-40 minutter, men følg godt med slik at de ikke blir overstekte. Når de har fått fin farge, tar du dem ut og lar dem tørke på tørkerull.

Litt Maldonsalt eller salt på chipsen smaker godt.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post