Søk

Hytteost-krem med coulis

Denne fyldige desserten har en deilig smak av både søtt og syrlig og passer godt som dessert til en fet-tallerken festmeny. En god kopp kaffe og/eller en cognac passer godt til.

Du trenger
5 porsjoner

2 dl kremfløte
Ca. 4 ss Finesse bakesukker
400 g cottage cheese 
60 g kremost naturell
5 dr vaniljeessens
250 g frosne bringebær
1/2 kaffekopp hele tyttebær
Fersk sitronmelisse

Slik gjør du
Pisk fløten til krem sammen med 1 ss bakesukker. Ha cottage cheese, kremost og vaniljeessens i en skål og bland det godt sammen. Vend det så inn i kremen. Dekk til bakebollen og sett den i til avkjøling i kjøleskapet.

Varm opp bringebærene i en kasserolle sammen med 2,5 ss bakesukker. La bærmassen så vidt koke opp. Legg en melsikt over en bakebolle og hell bærmassen over i melsikten. Bruk en stor skje/sleiv til å klemme bærmassen ned i melsikten slik at saften renner ned i bakebollen. Klem ut så mye saft du kan. Bærmassen som er igjen brukes ikke i denne retten. Ha den silte bærsaften (coulis) i en boks og avkjøl den i kjøleskapet-

Fyll en halv kopp med hele tinte tyttebær og vend inn 1 ts bakesukker.

Server hytteost-kremen med bringebærcoulis og tyttebær. Pynt med friske sitronmelisseblader.

Håper det smaker.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post