Søk

Familiegrateng

Dette er en rett for de travle dager for en sulten familie. Du trenger bare 4 ingredienser og trenger bare 30 minutter til å få maten på bordet.

I denne varianten er det valgt kylling, men den kan også lages med kjøttdeig, laks, pølse eller en annen mettende proteinkilde. 

Du trenger:
4 porsjoner

Krydder:
– 1 ts tørket timian
– 2 ts tørket oregano
– 1 ts tørket salvie
– ½ ts salt
– ½ ts malt svart pepper
– 1 ts hvitløkssalt (kan eventuelt erstattes med litt salt og ett fedd ferskpresset hvitløk)

2 ss olje
600 gr kyllingfilet
500 gr frosne grønnsaker – f.eks. Blomkålblanding (blomkål, gulrot, erter)
300 ml ferdig Bearnaise-saus (brukte Knorr sin i denne varianten)
250 gr revet ost
1 pose ferdig mikset salat

Evt. basilikum som topping

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 225 grader med over- og undervarme.

Bland krydderne i en liten skål. Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm ca. 2 ss olje i en stekepanne og legg i halvparten av filetene i stekepanna. Strø over halvparten av krydderblanding. Gjenta med den andre halvparten av kylling og krydder.

Årsaken til at du seteker i to omganger at for å ikke miste varmen i pannen slik at det skilles ut vann fra filetene.

Legg de brunede filetene i en ildfast form, ca. 32×24 cm i størrelse. Tilsett de frosne grønnsakene og bland med kyllingfiletene. 

Varm raskt bearnaise-sausen slik at den blir mer tyntflytende og enklere å fordele over kylling/grønnsaksblandingen. Bruk en slikkepott for å få med hver dråpe av  sausen når du flytter den over fra kasserollen og til ildfastformen.

Fordel den revne osten over formen.

Sett ildfastformen i stekeovnen og stek til osten til den er gylden, ca. 20 minutter. La den gjerne hvile i ca. 5 minutter før servering.

Server med salat.

For ordens skyld: Vi mottar ikke sponsormidler eller andre fordeler fra matvareprodusenter.

Vi ønsker dere trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post