Søk

Grønn ertesuppe

Av og til kan det være digg med en suppe etter en kjølig dag. Her er en variant over grønn ertersuppe som er rask og lage, er mettende, og smaker kjempegodt.

Du trenger:
2-3 porsjoner

1 ss olivenolje
1 middels stor gulløk
220 gr potet (skrellet)
4 dl kyllingbuljong (2-3 ss kyllingfond og 4 dl vann)
350 gr selskapserter (gjerne frosne)
2 dl ekstra lett melk
salt og pepper for å smake til
ca. 100 g kokt skinke, enten kjøttpålegg eller hermetisert skinke fra boks
Fersk mynte

Slik gjør du
Skjær opp løken i små biter. Skrell poteten og kutt den i terninger. Varm opp 1 ss olivenolje i en kasserolle som vil romme suppen, og ha i løken. La løken surre i 3 minutter. Tilsett potetene og la det surre på lav varme i et par minutter. 

Tilsett vann og kyllingfond.

Kok det hele på middels varme under lokk til potetene er møre (bruk en spiss kniv og kjenn om den glir lett gjennom potetbiten).

Tilsett ertene og la dem trekke i 5 minutter.

Blend suppen med en stavmikser. Tilsett melken, og rør rundt. La suppen forsiktig koke opp. Smak til med salt og pepper.

Ta kasserollen av kokeplaten med en gang det begynner å boble.

Skjær skinken i strimler og server den som topping til suppen. Tilsett ferske mynte-blader.

Mmmmmm … vel bekomme :-)!

Vi ønsker deg mange fine matstunder
… og en god helse!

Trine og Kjell Petter 😉

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post