Søk

Pannekaker

Disse gode gammeldagse pannekakene er enkle å lage og smaker kjempegodt. Nyt dem som en søt godbit med nyrørt syltetøy, som søtt tilbehør til ertesuppe eller sammen med cottage cheese og frukt/bær som en mettende frokost.

Du trenger
6 pannekaker

2 store egg
Ca. 170 g siktet spelt eller hvetemel
2,5 dl lettmelk
1 ts vaniljesukker
1 ss sukker

Slik gjør du
Knekk eggene i en bakebolle. Visp inn ca. 50 gram av melet, sukkeret og vaniljesukkeret. Visp deretter vekselvis inn melken og resten av melet. Visp inn

Om du ønsker at dette skal være en mager-tallerken, kan du steke pannekakene i tørr teflonpanne, evt. med bittelitt smør midt i pannen (bruk litt tørkerull og dypp i smørpakken for deretter å stryke litt i stekepannen)

Aus en passelig mengde røre i stekepannen slik at den blir så tynn som mulig. Vend stekepannen slik at røren fordeler seg utover. Stek ganske kort tid, snu pannekaken og stek kort tid på den andre siden. Gjenta inntil du har stekt opp all pannekakerøren. 

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post