Søk

Brokkoligrateng

Dette er en rett som passer godt til stekt kylling eller laks/ørret. Den kan også serveres alene som en vegetarrett.

Du trenger:
200 g brokkoli (fersk eller frossen)
250 ml kokosmelk
2 ss smør
2 ts dijonsennep
200 g revet ost

Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 220 grader.

Om du velger fersk brokkoli, fjern stilken og bruk kun brokkolihodet. Skjær det i mindre buketter. La dem koke i ca. 6 minutter under lokk.

Bruker du frossen brokkoli er det tilstrekkelig å koke dem 3 minutter.

Ha brokkolibukettene over i et dørslag å få bort så mye vann som mulig.

Fordel brokkolibukettene utover en liten ildfast form. 

Lag saus
Ha kokosmelken i en kasserolle og kok opp. Tilsett smør, sennep og rør inn 150 g av osten. Når alt er flytende, helles sausen over brokkolibukettene. Resten av osten drysses over.

La gratengen stekes midt i ovnen i ca. 35 minutter, eller til osten og brokkolien har fått en gylden farge.

Ta ut gratengen og la den gjerne avkjøle seg 5-10 minutter før servering.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post